Stredoeurópske fórum o fašizme

Príďte diskutovať na Stredoeurópske fórum o fašizme. V Bratislave, 14. marca 2016 o 17.00 h v KC Dunaj na námestí SNP. Podujatie sa koná pod záštitou prezidenta Andreja Kisku.

Štrnásty marec, výročie založenia vojnovej Slovenskej republiky, je dňom, keď po hlavnom meste už niekoľko rokov defilujú mladí muži s nacistickými symbolmi, pre ktorých je toto výročie mobilizujúce. Občianska spoločnosť sa zakaždým usiluje vytvoriť v uliciach mesta protiváhu – no pochodujúcich neonacistov z celej krajiny je vždy viac, sú viditeľnejší a hlasnejší. Štrnásty marec sa tak stal pravidelnou traumou slovenskej demokratickej verejnosti. Problém je v poslednom období o to vážnejší, že krajne pravicová scéna v celej Európe vrátane Slovenska je osobitne povzbudená dôsledkami utečeneckej a migračnej krízy a získava v spoločnosti čoraz väčší vplyv.

Projekt Fórum a Frontline Club Slovakia Nadácie otvorenej spoločnosti pripravili mimoriadne Stredoeurópske fórum – o fašizme. Koná sa pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku. A s finančným prispením Nadácie otvorenej spoločnosti a programu Európa pre občanov Európskej komisie.

Iniciatíva Stredoeurópske fórum o fašizme vznikla, aby umožnila demokratickej verejnosti získať podrobnejšie a hlbšie informácie o tom, čo znamená 14. marec, diskutovať a prejaviť svoj postoj v tento deň aj iným spôsobom, než je to možné urobiť na ulici.

prezident001