Stredoeurópske fórum bude!

Milé priateľky a priatelia Stredoeurópskeho fóra,

ako viete, tento rok 17. novembra žiadne fórum, žiadny sviatok debatujúceho ľudu v Starej tržnici, ani v žiadnom divadle, ani v Bratislave, ani nikde inde nebude.

Najskôr sme chceli celé fórum odložiť na lepšie časy. Lenže kedy tie lepšie časy prídu, to nikto nevie. Tak sme nakoniec zvolali stretnutie online. Napokon, 17. november je len raz do roka, a nemá čo patriť kriku a vulgárnosti. 

Stredoeurópske fórum bude tento rok maratónu online rozhovorov s hosťami, ktorí budú v rozhovore s moderátorom ohmatávať našu bezprostrednú budúcnosť. Do akého sveta vstúpime po Covide? Čo sa naozaj zmení po amerických voľbách? Ako budeme žiť s tikajúcimi globálnymi hrozbami? A ako to zvládnuť v slušnom duševnom zdraví?

Fórum budeme vysielať z prázdneho bratislavského Mestského Divadla Pavla Országha Hviezdoslava v utorok 17. novembra od popoludia do neskorej noci. 

Ako vždy, všetky rozhovory budú tlmočené a prístup bude voľný. 

Online sa na vás teší zostava hostí a medzi nimi napríklad: americká historička Marci Shore, bieloruský disident Andrej Dynko, maďarský spisovateľ Gábor Németh, rektor CEU Michael Ignatieff či svetový politológ Francis Fukuyama. A ešte pár intelektuálnych hviezd.

Viac informácií bude postupne pribúdať.

Budeme sa na vás tešiť.